Carrière in 7 stappen

Carrièrekeuzes gaan niet zozeer over weten waar je voor moet kiezen, ze hebben vooral betrekking op het leren kennen van jezelf. 

Coaching op vraagstukken rond je carrière gaat daarom óók over loslaten van wat onzeker maakt en het herkennen van jouw talenten en valkuilen. Wanneer daar zicht op komt, ontstaat er ruimte om dicht bij jezelf te blijven bij het maken van carrièrekeuzes. 

In een loopbaantraject is er volop aandacht voor reflectie, leren loslaten, terugwinnen van zelfvertrouwen én voor keuzes maken. Dit doen we in zeven overzichtelijke stappen. Deze staan niet op zichzelf en hebben een onderling verband met je leef- en carrièrepatroon. De zeven stappen vormen samen de realistische lat waarlangs jij je besluiten legt en is de basis voor keuzes die echt bij jou passen! 


Stap 1  Wat moet er anders?
De start van het traject begint met het uitdiepen van de vraag: "Wat wil je precies veranderen en waarom?"


Stap 2  Wie ben jij?
Vervolgens gaan we aan de slag met inzichten opdoen in jezelf. Wie ben jij? Wat motiveert jou? Wat zijn jouw karaktereigenschappen en drijfveren?


Stap 3  Wat kun je?
Nu volgt de vraag: Wat kun je goed? Waar liggen jouw talenten en valkuilen? En heb je mogelijke ontwikkelbehoeften? Deze brengen we in kaart zodat je een blauwdruk hebt van jouw persoonlijkheid en ontwikkelmogelijkheden.


Stap 4  Durven dromen
Om een baan te vinden waar je echt voldoening uit haalt is het belangrijk om zicht te krijgen op jouw voorkeur voor een werkomgeving en werkzaamheden. In deze fase leer je om je gedachten de vrije loop te laten waarmee je de basis vormt voor haalbare plannen. Je jouw blokkerende ‘tunnelvisie’ -waarin je zoekt naar oplossingen die vooral zijn gebaseerd op argumenten die gelden in je huidige situatie- herkennen en loslaten.


Stap 5  Waar sta je voor?
Een nieuwe uitdaging geeft voldoening wanneer deze een bijdrage levert aan jouw waarden. Daarom gaan we dieper in op wat jij werkelijk belangrijk vindt in het leven. Wat raakt je, waar voel je je bij betrokken? 


Stap 6  De beren op de weg
“Wat zit er nog in de weg?” Een goed loopbaantraject kan niet zonder deze vraag. Welke beren op de weg voorzie je? Waar loop je als mens en als professional tegenaan? In deze fase krijg je daar beter zicht op en pakken we deze innerlijke blokkades aan.


Stap 7  Met zelfvertrouwen je pad vervolgen
Tot slot vormen we al jouw stappen om tot jouw persoonlijk loopbaanprofiel. Met dit profiel heb jij meer zekerheid, zelfvertrouwen én de zelfkennis om de keuze te maken voor een loopbaan die écht bij jou past!  

Wil jij ook zelfbewust en doelgericht antwoord geven op jouw carrièrevragen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.